2
AUG
Laatste vlucht
In tegenstelling tot wat ik vorige week schreef, toch maar meegedaan met de laatste vlucht. Na Chateauroux heb ik de doffers en duivinnen bij elkaar gelaten. Dit met oog op de duivinnen die ik op de X vluchten wil spelen. Ze hebben nu een week langer de tijd om uit te vliegen. Afgelopen vrijdag heb ik dus toch maar een paar duiven ingekorfd, omdat ze nog goed rond vlogen. En een zaterdag zonder een duivenvlucht is ook niets. Ze deden het prima, 5e in de club en 16e in het rayon tegen 1348 duiven. Bij de jonge duiven gaat het iets minder. Na een oefenvlucht sloeg de Coli toe. Sinds maandag 31-7 heb ik ze weer los gelaten. Afwachten dus hoe het aankomend weekend gaat bij de eerste jonge duivenvlucht.
27
JUL
Chateauroux
De laatste oude duivenvlucht voor mij. Met een stevige zuidoosten wind verliep de vlucht zeer snel. De snelste duiven haalden 1800 meter per minuut. De duiven kwamen dan ook fris als een hoentje weer thuis. Voor mijn duiven is dit snelle verloop natuurlijk niet gunstig, maar het weer heb je niet in de hand. In Rayon 3 speelden we de achste en een tiende plaats met 4/6 in de prijzen. De jonge duiven hebben inmiddels hun eerste vlucht gehad met afdeling 10. De eerste duif ( in een groepje van 5) viel om 10.16 uur en mijn laatste om 13.10 uur. Een prima verloop. Nu eerst een week geduld om dan voor de punten naar Zutphen te gaan.
19
JUL
Midfond bijna klaar
De een na laatste midfondvlucht verliep prima. De lossing was om 7.15 uur ( oude tijden keren terug), mijn eerste duif viel om 11.41 uur op de klep. Dit was de "24", zoon van Vaalegie, goed voor een 2e plaats in de club en 13e in rayon 3 tegen 1540 duiven. 7 Duiven waren ingekorf, waarvan 4 in de prijzen vlogen. Op zich prima. De andere duiven zijn thuis gebleven met oog op Chateauroux. Verder stond deze week Orange op het programma waar ik in het verleden nog weleens succesvol was, maar met het huidige vliegprogramma is het niet te doen. Ik vraag me dan ook af waarom dit niet 2 weken later is, zodat er veel meer liefhebbers mee kunnen doen. Maandag 18 juli is de oefenvlucht vanuit Ommen afgelast wegens gebrek aan belangstelling. Van de 3 geplande oefenvluchten gaat helaas maar eentje door. Hier word ik echt niet vrolijk van en wordt het steeds moeilijker om gemotiveerd te blijven. Mocht er augustus een hittegolf komen, wordt er weer steen en been geklaagd en moeten de vluchten nog verder worden ingekort. We zullen het beste er maar van hopen.
13
JUL
Grootmeester op de Fond
Hoogste tijd voor een verslag van de laatste twee weken. In het weekeind van 1 juli was het weer wederom de spelbreker. De midfondvlucht werd direct ingekorfd naar Tilburg en later naar De Meern bij Utrecht. Voor mij zo'n 150 km. In de club goed voor een 5e en een 11e plaats, met 6 van de 12 in de prijzen een vervelend weekeind, maar blij dat ze uiteindelijk alsnog zijn gelost. Dan het weekeind van 8 juli met de fondvlucht Sens en de vitesse uit Weert. Voor beide vluchten had in ingekorfd, omdat ik na alle aflastingen en terugbrengacties een beetje specialisatiemoe was. s'Morgens arriveerden de duiven uit Weert in de regen. In de club een 8e plaats met 3 van de 4 in de prijzen. s'Middags waren de omstandigheden beter en om 15.19 uur viel "VAALEGIE", goed voor een 5e plaats NPO tegen 2262 duiven. De rest van de duiven kwamen ook prima en met 8/9 in de prijzen was ik dan ook zeer content .Zondagavond kreeg ik een telefoontje van Rene Hidding dat ik GROOTMEESTER OP DE FOND in afdeling 10 was deze week. Een goede afsluiter !!
28
JUN
Moeilijke omstandigheden verpestten het duivenweekend
Vrijdag om 13.15 uur werden de duiven vanaf Ruffec gelost. Gezien de nachtelijke aankomsten m.i. veel te laat. Mijn eerste duif, de "225", klokte ik vroeg in de ochtend rond 6.30 uur, wat niet te vroeg en ook niet te laat was. De "221" landde pas dinsdag weer op de klep, helaas met een gekwetste vleugel. De eendaagse fond van Sens werd zaterdagmorgen om 8 uur al afgelast. Het was toen al duidelijk dat er zondags niet kon worden gevlogen vanaf Sens en zijn de duiven teruggebracht naar Tilburg. Zondagmorgen werden ze daar gelost. In de club behaalde ik de eerste en derde prijs en in Rayon 3 een derde en een negende. Op zich prima natuurlijk, maar als fondspeler wordt je er niet vrolijk van. In 2009 heb ik op MAANDAG een NPO overwinning behaald, het weer zou ook nu op maandag beter zijn, dus waarom niet gewacht. Wellicht heeft dit een reden, maar zoals al eerder gezegd, vrolijk word ik er niet van. Wel een leuke opsteker is de eerste prijs van Harm Hulshof uit Exloo. Met een doffer van mij, een zoon van "de Saerdoffer ", is hij eerste geworden van 4894 duiven. Een topprestatie! Ook nog niet genoemd is de tweede prijs van afd. 10 bij Jaap Louwes uit Assen. Hij behaalde deze twee weken geleden, met een zoon van "Frank" tegen 5703 duiven!
22
JUN
Op naar Ruffec
Vorig weekend heb ik wederom de doffers thuis gehouden van de vlucht. Wel heb ik ze zelf een stukje weggebracht, ongeveer 50 km van het hok. Aanstaande zaterdag staan er drie vluchten op het programma nml Heusden-Zolder met 230 km, Sens . met een afstand van 580 km en Ruffec, voor mij ongeveer 900 km. Voor Ruffec heb ik 2 duiven ingekorfd nml de "121", zoon van de "München doffer" en de " 225" uit de "Bargmandoffer". Vooral van de "121" heb ik goede verwachtingen, omdat hij van de dagfond altijd zeer fris naar huis komt. De "225" pakt altijd wel zijn prijsjes, maar nooit echt vroeg. Dus maar eens kijken hoe het zal gaan. Tien doffers gaan naar Sens. De drie overige doffers blijven thuis of misschien toch mee met de vitesse vlucht. Dit zijn alledrie doffers met een schrammetje hier of daar, maar dat bekijk ik vrijdag wel.
15
JUN
Fondvlucht nr 2
De tweede fondvlucht alweer, nu vanuit Troyes. Op deze vlucht heb ik 15 doffers ingekorfd. Ze kwamen vlot naar huis. Om 13.13 uur viel de eerste duif op de klep, de "24", zoon van "Vaalegie". Dit was goed voor een vijfde plaats in de vereniging en om 13.22 uur klokte ik mijn zesde duif. Op zich niet slecht, maar ook nu weer een achterblijver en een gewonde. Als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen....ben je aan de beurt. Deze week ben ik begonnen met het opleren van de jonge duiven. Doordat ik wat laat ben begonnen met het verduisteren zitten ze nog volop in de rui. Toch kwamen ze prima naar huis. Gelukkig zitten er een paar mooie jonge doffers tussen. Dit is ook wel nodig, want ik kan nu wel wat aanvulling gebruiken.
8
JUN
Een weekje rust
Een weekje rust voor mijn doffers. Na een pittige eerste fondvlucht een weekje niet ingekorfd omdat het plan is om de veertien dagen te spelen. Dit lijkt me beter, vooral voor de jaarlingen, zodat ze volledig herstellen van de geleverde inspanningen. In het vorige bericht had ik aangegeven dat ik naar Nanno Wolf zou gaan voor een algemeen onderzoek. Hij heeft niets bijzonders kunnen ontdekken en gaf dan ook het advies om maar gewoon op de vorm te wachten. Nu dus hopen op betere resultaten en op goede tijden.
1
JUN
Eerste dagfondvlucht
Afgelopen zaterdag was de eerste dagfondvlucht vanuit Nanteuil, ongeveer 510 km voor mijn duiven. Het werd een onregelmatige vlucht met overal veel achterblijvers. Zelf mag ik niet klagen met 14 van de 15 duiven weer thuis. Twaalf van de vijftien vlogen in de prijzen, alleen te laat. In de club aan pakte ik de derde plaats, maar in groter verband kwamen we er niet aan te pas. De hele club draaide slecht, verschillende liefhebbers hadden s'avonds helemaal niets terug. Om op mijn eigen duiven terug te komen, deze week ga ik Nanne Wolf een bezoekje brengen, omdat ik eigenlijk elke week wel wat tegenvallend presteer. Dus om alles uit te sluiten wordt het een reisje naar Wezep.
26
MAY
Chimay en Derby Arona
Deze week een verslag van de tweede midfondvlucht vanuit Chimay. De doffers kwamen deze week wat beter af, te beginnen met een tweede plaats in de vereniging tegen 341 duiven. De tweede duif behaalde een achtste plaats en binnen 50 minuten waren alle duiven weer terug op het hok. s" Ochtends leek het erop dat het een mooie dag zou gaan worden, maar in de loop van de morgen kwamen er toch wat buien opzetten, waardoor de vlucht toch weer onregelmatig verliep. "Vaalegie" miste volledig de plank en was mijn laatste duif. We kijken maar weer uit naar aanstaande zaterdag naar de eerste dagfondvlucht. Zondag 21 mei eindigde de verkoop op PIPA van de Derby Arona duiven. "Karin" bracht € 700,- op, een behoorlijk bedrag natuurlijk. Maar gezien de prestaties, semi en finale de beste Nederlandse duif en in de Final Race de vijfde plaats, viel het mij toch wel tegen. Er waren heel wat papieren tijgers die wat meer hebben opgebracht.